“Het Geheim van de Smit(h)”

Mr. & Mrs. Smith homemade Indofood Catering is ontstaan vanuit de passie van (schoon) papa Agus Smit. In 1961 vertrok Agus met vrouw en eerstgeboren dochter vanuit Jakarta Indonesia naar Nederland. Door het grote gemis aan het heerlijk geurende en vooral smakelijke Indonesische eten is hij zelf aan het kokerellen geslagen. Zijn receptuur steeds meer verfijnen en ontwikkelen om de mensen in zijn omgeving te laten genieten van de authentieke Indonesische keuken. Eerst als passievolle hobbyist, naderhand ook semi-professioneel op Pasar Malams en Indische avonden. ‘Warung Smit’ was een begrip in Noord Holland. Na zijn vroege pensioen in de jaren ‘90 was Agus zelfs de smaakmaker bij Indonesische toko Manasuka, bekend in Alkmaar en omstreken.

Omdat het van groot belang is dat zijn kennis werd overgedragen aan de volgende generatie zijn wij de afgelopen jaren ingewijd in de keukengeheimen. De juiste verhouding van verse ingrediënten en specerijen. Snijden, koken, bakken, roeren en proeven totdat het perfect was.

Mr. & Mrs. Smith Homemade Indofood Catering heeft inmiddels ruime ervaring als catering service op evenementen voor particulieren en het bedrijfsleven. Wij zijn er trots op de smaakvolle, kleurrijke en authentieke gerechten volgens de originele receptuur van Agus Smit, te kunnen voortzetten èn te presenteren. Ondanks dat Agus inmiddels een respectabele leeftijd van ‘in de 80’ heeft bereikt kan hij nog steeds niet stoppen met koken, bakken en wokken. Zolang het kan staat hij nog regelmatig bij met raad en daad.

Vaak wordt gevraagd naar de recepten of welke specifieke ingrediënten er worden gebruikt. Wij kunnen alleen maar zeggen:

“Geniet er maar lekker van, de rest is Het Geheim van de Smit(h)…..”!

Graag tot ziens!